Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is gemiddeld 5 euro per ton duurder geworden. Weipoeder gaat omhoog met 1 euro per 100 kg en melkpoeder blijft deze week stabiel na de prijsstijging van 10 euro van vorige week.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week iets duurder geworden. Niet alle partijen hanteren hogere prijzen maar het sentiment is wel dat ze iets duurder zijn.

Rosévleeskalveren

In de markt van rosékalfsvlees is een ware prijsexplosie gaande. Aanjager is de wereldwijde krapte aan rundvlees en de hoge prijzen die in dat segment betaald worden. Omdat er ook weinig slachtrijpe jonge en oude rosés voorhanden zijn, azen inkopers van zowel rundvlees als rosévlees op de koppels die beschikbaar komen. Tel daarbij de toegenomen vraag vanuit de Nederlandse horeca, die sinds deze week weer open is, en huidige hausse is verklaard.

Rosékalveren die komende week geleverd worden zijn verkocht tussen prijzen van 4,40 en 4,50 euro per kg (zowel jong als oud). Er lijkt voor de week er op zelfs meer in het vat te zitten. Inkopers waarschuwen echter voor het dunne koord waarop de huidige prijzen zijn gebaseerd. Wanneer er ergens een kink in de kabel komt, duikelt de notering ook weer naar beneden. Een goed advies lijkt om niet af te wachten met het leveren van slachtrijpe koppels maar komende weken het hoge prijsniveau te verzilveren.

Vleeskalf zwartbont

De blanke kalveren zijn deze week stabiel gebleven in prijs. Het goede prijssentiment voor rundvlees en kip (vanwege krap aanbod) zorgt er voor dat ook het prijsniveau van de blanke kalveren op het huidige niveau gehandhaafd kan worden. Slachterijen hebben zelfs de hoop dat kalveren in februari voor dit geld ingekocht kunnen blijven worden. Normaal is de februarimaand een moeilijke maand en daalt de prijs. 2022 lijkt daarop een uitzondering te worden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer