Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is 4 euro per 100 kg goedkoper geworden en melkpoeder 12 euro. Graan stijgt echter fors door naar 400 euro per ton.

Nuka's

Jonge kalveren zijn deze week gemiddeld 5 euro per stuk duurder geworden. De categorie 43-47 zit op een niveau rondom de 185 euro per stuk. 50+ zit op een niveau van 228 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

Jonge rosés zijn er niet overdreven veel beschikbaar waardoor de prijs voor levering komende week overeind blijft. Prijzen zullen liggen tussen de 5,00 en 5,07 euro per kg. Oud rosé heeft het lastiger. Er zijn de afgelopen maand kalveren doorgeschoven van jong naar oud, mede omdat de oude rosés meer opbrachten dan jong. Dit doorschuiven zorgt nu voor een 'prop' in de aanvoer waardoor de uitbetaalprijzen voor levering komende week gemiddeld 8 cent lager liggen. Prijzen liggen op 5,00 euro per kg. Slachterijen proberen met het doorschuiven van koppels oud rosé de grootste druk van de markt te halen zodat de uitbetaalprijs niet te ver wegzakt.
Starters zijn wederom 10 euro duurder geworden en kosten 350 tot 360 euro per stuk af stal.

Vleeskalf zwartbont

De blanke kalveren zijn deze week 5 cent per kg goedkoper geworden. Hoewel de prijsdruk ook vorige week voelbaar was, zijn vraag en aanbod deze week meer uit de pas gaan lopen waardoor slachterijen tegen een lagere prijs het vlees verkopen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer