Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder blijft in prijs gelijk. Melkpoeder en voertarwe stijgen licht.

Nuka's

De jonge kalveren willen nog niet echt goedkoper worden. Alhoewel het sentiment wel duidelijk richting lagere prijzen gaat.

Rosévleeskalveren

De vraag naar jonge rosés is behoorlijk. Er is relatief weinig aanbod. In combinatie met een betere vraag vanuit de horeca levert dat komende week een prijsverhoging op van 5 cent per kg (2,80 tot 2,85).
Oud rosé blijft op hetzelfde niveau. Een lagere slachtcapaciteit in de vakantieperiode bij runderslachterijen betekent dat er al snel een te hoog aanbod is. De oude rosés kunnen daarom niet omhoog in prijs zoals de jonge rosés. Ook komende week blijft de notering steken op 2,70 euro per kg.
Starters zijn goedkoper geworden. Er worden momenteel prijzen betaald van 255 tot 265 euro. Hogere prijzen zijn niet aan de orde. Omdat de nuka's goedkoper zullen worden, is de verwachting dat starters komende weken op dit niveau blijven of een fractie goedkoper worden. Onder de 250 euro zal de prijs echter niet zakken, is de verwachting.

Vleeskalf zwartbont

Eindelijk gloort er weer wat hoop. Hoewel de vakantietijd in volle gang is, zijn er de eerste signalen dat de kalfsvleesmarkt zich richting half augustus gaat verbeteren. Dat zou voor het eerst in drie maanden zijn dat de notering het extreem lage niveau van 3,55 tot 3,60 gaat verlaten.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer