Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De grondstoffen lijken hun top nog niet gevonden te hebben: voertarwe + 5, weipoeder +3 en melkpoeder +5.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week goedkoper geworden. Integraties proberen de prijzen naar beneden te krijgen om de hoge kostprijzen richting het tweede kwartaal te drukken (wanneer deze kalveren slachtrijp zijn). De kostprijs van blank kalfsvlees koerst in dit kwartaal af op 5,30 tot 5,50 euro per kg voor blanke kalveren, 4,00 euro voor jong rosé en 3,75 voor oud rosé. Het is de vraag of dat de opbrengstprijzen dan op dit niveau liggen. Aangezien het voer duur blijft, moeten de nuka's goedkoper worden om het prijsrisico te minimaliseren.

Rosévleeskalveren

Bij de jonge rosés worden de prijsverschillen tussen slachterijen groter. Slachterijen waarbij de nadruk ligt op blanke kalveren hebben minder jonge rosés nodig. Andere slachterijen kunnen het aanbod jong juist goed plaatsen. Uitbetaalprijzen liggen komende week tussen de 4,20 en 4,28 euro per kg. De Kalverhouder noteert derhalve een prijs van 4,24.
Oud rosé stijgt komende week naar een niveau van 4,00 tot maximaal 4,10. Enerzijds beweegt de rosémarkt mee met de goede afzet van rundvlees, anderzijds nodigt een prijsverhoging uit om jonge rosés wat langer te laten staan zodat het aanbod gespreid wordt. Starters neigen ook naar een hogere prijs. Het aanbod is niet groot.

Vleeskalf zwartbont

De blanke kalveren stijgen nog iets verder door naar een niveau van 5,60 tot 5,70 euro per kg. Hoewel in andere jaren in de eerste week van december de top bereikt wordt, verwachten verkopers van kalfsvlees dat er in december nog iets bij kan komen, maar veel zal het niet meer zijn. Slachterijen werken toe naar een rondeduur van 24 tot 26 waarmee ze het jaar uit gaan. Dit biedt perspectief op het vasthouden van dit prijsniveau in de eerste maand van het nieuwe jaar.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer