Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is 2 euro in prijs gestegen en melkpoeder blijft stabiel. Voertarwe blijft gelijk op 225 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week gelijk gebleven in prijs. Voor de categorie 43-47 worden prijzen betaald vanaf 210 euro per stuk. De categorie 50+ kost vanaf 245 euro per stuk. Met de overkilo's er bij zit een koppel van 54 kg als snel boven de 260 euro per stuk (inclusief BTW). Voor komende week zetten integraties in op een flinke daling van de prijs van Nederlandse kalveren. Het aanbod nam deze week met 10 procent toe en dit in combinatie met het feit dat jonge kalveren - die nu worden opgezet - niet meer vóór kerst geslacht gaan worden, is voor integraties het sein om flink kritisch zijn op de prijs. Hier komt bij dat er op dit moment geen rendement gemaakt wordt op blank kalfsvlees wat het koopsentiment flink doet afnemen. De verwachting is dat de Nederlandse nuka-prijzen komende week met 10 euro per stuk gaan dalen.

Rosévleeskalveren

Bij de rosévleeskalveren is de situatie met vorige week onveranderd. Uitbetaalprijzen liggen komende week op 5,00 euro per kg voor zowel jong als oud. Alleen koppels die al eerder ingekocht zijn tegen hogere prijzen leveren meer op. Het aanbod jong rosé is niet groot. Dit betekent dat de 5 euro voor deze categorie waarschijnlijk ook komende weken gehandhaafd kan worden. Oud rosé heeft last van een ruim aanbod koeien. Dit kan nog van invloed zijn op de uitbetaalprijs.
Starters zijn deze week duurder geworden. Prijzen af stal liggen op 400 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De vraag naar blank kalfsvlees nadert zijn zomers dieptepunt. Dit heeft gevolgen voor de prijs die deze week daalt naar 5,80 tot 5,85 euro per kg. Het huidige prijspeil ligt nog 12 cent boven dat van vorige zomer. Voor nu is het afwachten of het prijsdal is bereikt.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer