Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe stijgt met 6 euro per ton. Melkpoeder gaat met 2 euro per 100 kg omhoog. Weipoeder blijft gelijk in prijs.

Nuka's

Aan de inkoopkant van kalveren is het onrustig. Integraties streven gezien de hoge kostprijs van het kalfsvlees naar lagere prijzen. Vanuit de veehandel wordt geprobeerd het huidige prijsniveau juist wat op te krikken. Deze week zijn de jonge kalveren gemiddeld 5 euro per stuk duurder geworden. Een verdere stijging ligt niet voor de hand omdat het aanbod jonge kalveren toeneemt.

Rosévleeskalveren

Ook bij de afzet van rosékalfsvlees loopt het goed. Jong rosé stijgt komende week naar een niveau van 3,95 euro per kg. Oud rosé naar 3,70. Het feit dat Gosschalk de deuren weer geopend heeft, is goed voor de vraag naar slachtrijpe kalveren. Daarnaast keert der rust op kalverbedrijven terug nu de TVL op zijn eind loopt en het schuiven met koppels stopt. Deze stabilisatie biedt mogelijkheden om ook voor het rosékalfsvlees in deze markt te werken aan een verdere verhoging van de prijs.

Vleeskalf zwartbont

De afzet van het kalfsvlees loopt soepel nu de zomervakanties voorbij zijn. Stallen die leegkomen worden ook weer sneller bevolkt dan voorheen. Leegstanden van negen weken zijn niet meer aan de orde. Afhankelijk van de integratie schommelt de leegstand tussen de drie en zes weken. Het positieve sentiment houdt voorlopig aan wat betekent dat de prijs van het kalfsvlees verder omhoog gaat.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer