Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Melkpoeder en voertarwe bleven deze week gelijk in prijs. Weipoeder werd 2 euro goedkoper en kost nu 71 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week weer 5 euro per stuk duurder geworden. Maar de verhoging is wel de laatste. Komende week gaan de prijzen naar beneden. Kalveren die nu worden opgezet komen in januari op de markt, na de Kerst dus als de vleesprijzen over hun hoogtepunt zijn.

Rosévleeskalveren

Naar het rosévlees is ook weinig vraag. Het huidige niveau van 2,70 euro voor de jonge en oude rosés is het hoogst haalbare. Wel schieten de prijzen van de starters omhoog. Onder de 260 euro is er afgelopen week niets verkocht. Prijzen liggen tussen de 260 tot 265 euro. Met hier en daar een uitschieter naar boven. Het is echter de vraag of de grote prijsstijging gerechtvaardigd is. Slachterijen gaan er vanuit dat de prijzen van de rosés langdurig laag blijven. De prijsstijging voor starters staat hier haaks op.

Vleeskalf zwartbont

De verkopen vallen helaas nog steeds tegen. Maar er is een lichtpuntje: het aantal slachtrijpe kalveren gaat de komende weken flink naar beneden. Daarmee komt het aanbod in de richting van de vraag naar kalfsvlees en krijgen slachterijen weer grip op de prijs. Maar de zomertijd dient zich aan. Dit betekent relatief weinig kooplust waardoor het huidige prijsniveau nog langere tijd gehandhaafd blijft.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer