Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De poederprijzen gaan naar beneden als gevolg van de lage olieprijzen. Weipoeder daalt met 5 euro per 100 kg en melkpoeder maakt een smak van 20 euro per 100 kg. Voertarwe ging deze week ook naar beneden maar slechts met 1 euro per ton.

Nuka's

De jonge Nederlandse kalveren zijn deze week gemiddeld 3 euro per stuk goedkoper geworden.

Rosévleeskalveren

In de markt van rosé kalfsvlees zijn de gevolgen als gevolg van het coronavirus nog dramatischer. Rosékalfsvlees is namelijk nog sterker afhankelijk van de consumptie buitenshuis. Slachterijen draaien niet op volle capaciteit zodat het aannemelijk is dat een deel van de jonge rosés zullen doorschuiven naar oud rosé. Een kloppende indicatie van de actuele marktprijs is moeilijk te geven omdat slachterijen bijna met dagnoteringen te maken hebben. Vooralsnog houden we het op een prijs voor jong rosé rondom 3,35 euro (incl. BTW) en voor oud rosé rondom 3,25 euro (incl. BTW).

Vleeskalf zwartbont

Het zijn zware tijden voor de kalverslachterijen nu het coronavirus in Europa zo hard toeslaat. De afzet in alle out of home marktsegmenten is weggevallen. Waar nog wel kalfsvlees afgezet kan worden gaat dat gepaard met meer transport- en hygiëneprotocollen en langere wachttijden bij grenzen. Via acties in supermarkten in de belangrijkste afzetlanden proberen slachterijen de volumes enigszins overeind te houden, maar hiermee wordt het verlies niet gecompenseerd. Het alternatief dat overblijft is invriezen, al blijft het voor slachterijen altijd de vraag of het vlees voor deze prijs ook weer verkocht kan worden. De resultante van deze turbulente week is dat het blanke kalfsvlees 15 cent per kg goedkoper is geworden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer