Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is 1 euro per 100 kg goedkoper geworden. Melkpoeder daarentegen plust met 2 euro. Ook voertarwe is duurder geworden en wel met 6 euro per ton.

Nuka's

Hoewel integraties hun kostprijs willen drukken door jonge kalveren goedkoper in te kopen, krijgen ze maar weinig vat op de prijs. Belangrijkste oorzaak is het goede perspectief van de vleesprijzen gedurende de komende maanden. Hierdoor blijft de vraag groot en de prijzen voor nuka's gelijk.

Rosévleeskalveren

De rosés stijgen ook verder. Voor komende week worden er voor de jonkies prijzen betaald tussen de 4,08 en 4,15 euro per kg. De oudjes zitten op een niveau tussen de 3,80 en 3,85 euro per kg. De markt voor jonge rosés loopt daarbij makkelijker dan die van oud. Jonge rosés zijn er weinig, oude rosés hebben last van een ruim aanbod koeien.
Starters dalen in prijs, maar dat gaat niet hard. Prijzen liggen tussen 335 en 345 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De krapte in het aanbod houdt aan en ondanks dat het oktober is, gaat het prijs nog wat verder omhoog. Prijzen die deze week betaald worden liggen tussen de 5,20 en 5,25 euro per kg. Hieraan zal in de rest van oktober niet veel veranderen. Daarna kan de prijs verder omhoog door aanhoudend weinig beschikbare koppels slachtrijpe kalveren.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

Meer weer