Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders maken een flinke prijsdaling door. Een reden die door markspecialisten wordt aangegeven is dat de melkproductie bij boeren momenteel stijgt terwijl er vraaguitval ontstaat vanwege de hoge zuivelprijzen gedurende heel 2022. Consumenten richten zich daardoor op alternatieven. Deze trend is wereldwijd waarneembaar. Een onderzoek naar de verkoop van zuivelproducten in Duitse supermarkten laat dit duidelijk zien: door de hoge zuivelprijzen is de omzet van zuivelproducten in supermarkten dit jaar toegenomen maar het volume verkochte zuivelproducten gedaald. Voor Europa betekent dit dat er meer zuivelproducten op de wereldmarkt verkocht moeten worden. Dit gaat gepaard met lagere prijzen.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week gelijk gebleven in prijs.

Rosévleeskalveren

In de markt van oud rosé zijn wisselende geluiden te horen. Verschillende partijen zitten voor komende week op een niveau van 4,80 per kg. Er is volgens hen voldoende aanbod. Samen met de toegenomen slachterijkosten kan er niet verhoogd worden. Andere partijen betalen komende week vlot 4,90 euro per kg. Zij geven aan dat het aanbod oud rosé opdroogt. Wanneer zij verder vooruit kijken is een prijs van 4,90 voor komende week gerechtvaardigd.
Jong rosé voor levering komende week zit op een niveau van 5,10 tot 5,12 euro per kg. Het aanbod is niet groot waardoor er harder aan de slachtrijpe koppels getrokken wordt. De prijs van de starters heeft deze week een kleine veer gelaten. Af stal worden er prijzen betaald van 385 euro per stuk voor courante koppels van negen á tien weken.

Vleeskalf zwartbont

Vanaf half augustus is het slachterijen gelukt om de prijs stapsgewijs te verhogen van 5,70 naar het 6,10 euro per kg. Omdat de energiekosten voor slachterijen ook toenemen, moet er aan de afzetkant van het vlees een meerprijs gevraagd worden. Dit betekent dus een extra plus op de prijs naast de hogere inkoopkosten van het kalfsvlees. Daarbij komt ook dat slachterijen beducht zijn voor vraaguitval door te sterk stijgende vleesprijzen. Samen met de verhouding vraag en aanbod deze week, betekent dit voor blank kalfsvlees gelijke prijzen op een niveau van 6,10 euro per kg.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer