Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders trekken verder aan: weipoeder +3 en melkpoeder +7 euro per 100 kg. Oorzaken zijn een afvlakkend volume van de melkproductie in Europa en een dalende productie in de VS en Nieuw-Zeeland. Samen met een goede vraag naar poeders en concentraten heeft dit tot gevolg dat de marktprijzen zich in een stijgende trend bevinden.

Nuka's

Jonge kalveren zijn deze week nog eens 10 euro per stuk goedkoper geworden. Geen export van starters betekent dat er weinig plaatsen vrijkomen. Export van nuka's is ook niet mogelijk. Een wegvallende vraag betekent maar één ding: lagere prijzen.

Rosévleeskalveren

De markt voor rosékalfsvlees blijft onrustig. Veel aanbod van slachtrijpe koppels jong rosé in combinatie met nog steeds een groot aanbod van koeien, heeft als gevolg dat de er zowel koppels jong als oude rosés worden doorgeschoven.

Voor levering komende week worden er voor jonge rosés prijzen betaald tussen 4,75 en 4,80 euro per kg (-3 cent ten opzichte van vorige week). Oud rosé heeft het nog moeilijker. Voor komende week gelden daar prijzen van 4,70 tot maximaal 4,75 euro per kg (-5 cent ten opzichte van vorige week).

Starters zijn deze week ook goedkoper geworden. Prijzen liggen tussen 390 en 395 euro per stuk. De prijsdaling blijft nog enigszins beperkt, maar als er de komende weken niet meer koppels geëxporteerd kunnen worden, gaan de starters verder dalen.

Vleeskalf zwartbont

De markt voor blank kalfsvlees is zeker niet slecht. Prijzen van 5,65 worden niet meer betaald. De bodem ligt op 5,67 euro per kg en het plafond ligt iets boven de 5,70 euro per kg. Dat betekent dat de notering van blank kalfsvlees met een paar cent per kg ophoog gaat.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer