Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is met 5 euro per ton gedaald. Ook melkpoeder is deze week gedaald met 5 euro per 100 kg. Weipoeder is gelijk gebleven.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week een fractie goedkoper van de hand gegaan. Categorie 43-47 kg -2 euro en de categorie 50+ ook -2 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

De rosés worden komende week voor het zelfde geld verkocht als deze week: 4,80 - 4,85 euro per kg voor oud rosé en 5,10 - 5,15 voor jong rosé. Jong rosé zou komende weken kunnen profiteren van de hogere prijs in het blanke segment. Oud rosé blijft nog op het huidige niveau maar omdat het aanbod koeien afneemt, zal de vraag naar oud rosé toenemen. Ook hier zit richting Kerstmis nog wat extra ruimte in de prijs. De startkalveren zijn deze week gelijk gebleven op een niveau van 375 tot 380 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De blanke kalveren zijn deze week 5 cent per kg duurder geworden. Vanuit Italiaanse en Franse supermarkten neemt de vraag nu duidelijk toe. De verwachting is dat de stijging komende week doorzet. Slachterijen zijn daarom positief gestemd. Wel is het huidige niveau absoluut nodig. Gezien de hoge voer-, mest en energiekosten ligt de kostprijs ook op een hoog niveau.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer