Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Melkpoeder knalt met 10 euro per 100 kg naar beneden naar een niveau van 229 euro per ton. Ook voertarwe is (evenals vorige week) 7 euro per ton gedaald. Weipoeder blijft in prijs gelijk op 66 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week weer duurder geworden. Gemiddeld met 5 euro per stuk. De categorie 43-47 kg kost gemiddeld 160 euro per stuk. 50+ kg zit op prijzen vanaf 195 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

Bij de rosés is de situatie met vorige week onveranderd. Dat betekent een stabiele prijs voor jong rosé (5,20) en een grote spreiding bij oud rosé (5,10 tot 5,25). Oudjes zijn er weinig voorhanden. Nederlandse slachterijen kopen die categorie momenteel ook in Duitsland in.

Dat er weinig slachtrijpe koppels oud rosé zijn, betekent ook dat starters moeilijk geplaatst kunnen worden op Nederlandse bedrijven. Gelukkig loopt de export van starters goed. Er is veel vraag naar deze dieren vanuit Polen, Hongarije, Roemenië en Spanje.

Het aanbod starters is ruim voldoende. Dit heeft te maken met integraties en handelaren die geen slachtrijpe koppels blanke kalveren willen hebben in de zomer. Ze hebben er voor gekozen om vanaf januari koppels starters op te fokken op blankvleesbedrijven die in maart en april verkocht kunnen worden aan rosébedrijven of voor export weggaan.

De nieuwe koppels blanke kalveren die ze opzetten zijn aan het einde van het jaar slachtrijp als de prijzen toenemen. Met een tussenrondje starters wordt zo voorkomen dat het aanbod blanke kalveren in de zomer te hoog wordt. De strategie moet er toe leiden dat het huidige hoge prijsniveau van blank langdurig gehandhaafd blijft.

Vleeskalf zwartbont

Wel meer vraag maar geen verhoging in prijs. Dat is in het kort de marktsituatie voor blank kalfsvlees op dit moment. Pasen (9 april) staat voor de deur en dat betekent dat de vraag toeneemt. Vooral ruggen en lendenen zijn onderdelen die het goed doen. Het duurdere achtervlees is minder in trek, evenals de bijproducten.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer