Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe knalt door met +40 euro naar 380 euro per ton. Melkpoeder plust er nog 7 euro bij en staat nu op een niveau van 379 euro per ton. Weipoeder is in prijs gelijk gebleven op 137 euro per ton.

Nuka's

De jonge Nederlandse kalveren zijn in prijs gelijk gebleven. Vanuit Ierland komt de import goed op gang tegen zeer redelijke prijzen. Het is daarom de verwachting dat de jonge kalveren in Nederland en Duitsland de komende weken wat goedkoper gaan worden.

Rosévleeskalveren

De rosés (jong en oud) stijgen nog wat verder door. Jonge rosés voor levering komende week brengen 5,00 tot 5,05 euro per kg op. Oude rosés zitten komende week op een niveau van 5,00 tot 5,10 euro per kg. Starters zijn in prijs gelijk gebleven.

Vleeskalf zwartbont

Goede afzet naar de kalfsvleeslanden Italië, Frankrijk en Duitsland zorgt er voor dat het huidige prijsniveau eenvoudig gehandhaafd wordt. Gezien de prijsontwikkelingen in de rundvleesmarkt is er zelfs ruimte om de prijs de komende weken nog wat verder te verhogen. Wel maken sommige handelen/integraties een pas op de plaats wat betreft de opzet van kalveren. Reden is de oorlog in Oekraïne waardoor de onzekerheid op de grondstoffen- en energiemarkt toeneemt.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer