Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De voertarwe is in prijs gestegen terwijl weipoeder gelijk blijft en melkpoeder daalt.

Nuka's

De prijs van de jonge kalveren neemt toe. Dit is een normaal beeld eind maart. Elk jaar gaat de notering in het voorjaar omhoog om in juni zijn top te bereiken. Daarna daalt de prijs weer tot aan oktober. Deze week is zowel de categorie 43-47 kg als 50+ kg 5 euro per stuk duurder geworden.

Rosévleeskalveren

De handel in rosékalveren wil nog niet vlotten. Komende week blijven de prijzen gelijk. Het aanbod is wel iets krapper maar tot een prijsstijging leidt dit vooralsnog niet. Ook vindt er al wat verkoop plaats specifiek voor Pasen omdat de houdbaarheid van het vlees 40 dagen is. Gezien deze signalen zou een kleine prijsstijging mogelijk moeten zijn. Of slachterijen hiertoe overgaan is de vraag.

Vleeskalf zwartbont

Wanneer de vraag naar kalfsvlees niet toeneemt en het aanbod op hetzelfde hoge niveau blijft, gebeurt er met de prijs ook niet veel. Dat is deze week te zien. In de overige kalfsvleeslanden is het beeld wisselend. Een kleine verhoging in Duitsland, een verlaging in Frankrijk en Italië blijft net als Nederland op hetzelfde niveau. Vooralsnog is het wachten op aankoopimpulsen. Het naderende Pasen zou dat kunnen aanzwengelen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer