Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De poederprijzen stijgen. Zowel weipoeder als melkpoeder is deze week duurder geworden. Ook de voertarwe is lichtjes gestegen naar een niveau van 187 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week gelijk in prijs gebleven.

Rosévleeskalveren

Ook bij de jonge rosés dreigt er wat krapte. Dat zou mooi uitkomen want aan de afzetkant van het kalfsvlees worden mooie prijzen gerealiseerd. Minder dieren betekent dat slachterijen ook de prijzen voor de jonge rosés moeten verhogen. Komende week blijft de notering nog gelijk (3,50 tot 3,55 euro per kg), maar de signalen staan op groen voor een verhoging.
Oude rosés noteren stabiel met komende week prijzen tussen de 3,28 en 3.35 euro per kg.

Vleeskalf zwartbont

Europabreed wordt er meer voor het kalfsvlees betaald. Er is krapte in Italië en Frankrijk waardoor prijzen stijgen en de vraag naar Nederlands kalfsvlees stijgt. De huidige notering zit op 4,65 euro per kg voor een zwartbont vleeskalf. Dat is 10 tot 15 cent meer dan vorig jaar. De prijsflow waar het kalfsvlees op dit moment in zit, is ongekend voor de maand oktober. Vanaf half augustus is de notering meer dan 70 cent gestegen. Dit betekent dat elk karkas ruim 100 euro meer opbrengt dan twee maanden geleden. Een mooie opsteker voor de zeer slechte prijzen in de eerste acht maanden van 2019.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer