Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Over de hele linie gaan de zuivelprijzen omhoog. Voor weipoeder betekent dat een stijging van 6 euro per 100 kg en voor melkpoeder 8 euro per kg. Voertarwe stijgt ook met 4 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren hebben de prijsdalingen achter de rug. Hier en daar wordt er al weer meer betaald voor de kalveren.

Rosévleeskalveren

Ook bij de afzet van het rosévlees zijn dezelfde geluiden te horen. Slachterijen moeten moeite doen om het vlees afgezet te krijgen. Oud rosé heeft daarbij nog steeds te maken met een groot aanbod koeien. Wel is de verwachting dat het aanbod weidevee af gaat nemen. Als ook de melkprijs verder doorstijgt - wat nu het geval is - zal het aanbod koeien dalen. Pas dan ontstaat er meer vraag naar oud rosé. Zo ver is het nog niet. Naast veel koeien heeft de markt van oud rosé ook last van doorgeschoven koppels jong rosé. Deze worden maar mondjesmaat opgehaald waardoor er een prop oud rosé ontstaat. Die zal eerst weggewerkt moeten worden voordat er perspectief komt. Prijzen van oud rosé liggen komende week rondom 4,70 euro per kg. Voor jong rosé worden prijzen betaald van 4,75 tot maximaal 4,77 euro per kg. Starters zijn ook goedkoper geworden en kosten tussen 380 en 385 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De geslachte kalveren worden allemaal verkocht maar het blijft drukken en pushen. Ook het wildseizoen speelt de afzet van blank kalfsvlees parten. Van een prijsstijging is daarom geen sprake. Prijzen liggen tussen de 5,70 en 5,75 euro per kg. In de loop van november zou er wat bij de notering bij kunnen komen, maar veel wordt hier niet van verwacht.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer