Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders zijn deze week met 1 euro per 100 kg gestegen. Voertarwe ging omhoog met 3 euro naar een niveau van 241 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn duurder geworden. Prijzen liggen rond de 75 euro voor 43-47 kg en 110 euro voor 50+ kg. Ierse kalveren zijn wel volop beschikbaar, maar met de lage prijzen voor Nederlandse en Duitse kalveren draaien de vrachtwagens in Franse Cherbourg af naar het zuiden in plaats van naar Nederland. Een verschil van 15 euro met Nederlandse kalveren is nog wel overbrugbaar, maar momenteel ligt dat verschil eerder bij de 30 euro in Nederland op stal geleverd. De Spanjaarden willen deze prijzen wel betalen.

Rosévleeskalveren

Er zijn zeer weinig oude rosés beschikbaar. Een van de redenen is dat rosékalverhouders schuiven met koppels om in het eerste kwartaal aan de TVL-regeling te kunnen voldoen. Ze laten hun dieren niet los en om toch aan de vraag van het vlees te kunnen voldoen verhogen slachterijen hun prijzen. Oude rosés brengen komende week tussen de 3,40 en 3,50 euro per kg op. Het lijkt er op dat dit prijsniveau ook in maart wordt gehaald. Er zijn slachterijen die kalverhouders deze prijzen in het vooruitzicht stellen als ze de jonge rosés doorschuiven naar oud. Door deze verschuivingen is de markt voor jonge rosés ook wat vriendelijker. Hier liggen de prijzen komende week tussen de 3,30 en 3,40 euro per kg.

Vleeskalf zwartbont

De afzet van blank kalfsvlees is niet overdadig. Prijzen liggen tussen de 4,45 en 4,50 euro per kg. Alleen een lager aanbod kan de prijs positief beïnvloeden. Gezien de leegstand die integraties hanteren op de kalverbedrijven - die kan oplopen tot acht weken - is een lager aanbod een kwestie van tijd.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer