Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe daalt met 1 euro tot 220 euro ton (32 ton) ongemalen zachte voertarwe. Melkpoeder blijft gelijk op 207 euro per 100 kg en weipoeder stijgt met 1 euro naar 75 euro per 100 kg.

Nuka's

De prijs van de jonge Nederlandse kalveren is afgelopen week niet veranderd.

Rosévleeskalveren

Omdat slachterijen alle energie stoppen in het wegwerken van de grote volumes blanke kalveren, is er bij deze slachterijen weinig vraag naar jonge rosés. De uitbetaalde prijzen voor volgende week blijven bij deze slachterijen waarschijnlijk gelijk. Collega's die overwegend rosékalveren slachten durven een paar cent extra te geven. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de 3,00 en 3,02 euro per kg. Ook de oude rosés gaan makkelijker van de hand. Het aanbod droogt op waardoor er ruimte ontstaat om de prijs te verhogen. Komende week liggen de prijzen tussen de 2,70 en 2,75 euro per kg. Starterkalveren dalen nog wat verder in prijs. Rosékalverhouders hebben flink verloren aan hun dieren vanaf maart. Ze zijn voorzichtig met het opzetten van nieuwe kalveren. Sommige kalverhouders moeten eerst de goedkeuring van de bank ontvangen voordat ze een nieuw koppel mogen opzetten. Deze ontwikkelingen zet de prijs van de starters onder druk.

Vleeskalf zwartbont

Het volume geslachte kalveren is deze week toegenomen. Richting de kersttijd is er duidelijk meer vraag vanuit de belangrijkste kalfsvleeslanden Duitsland, Italië en Frankrijk. Weliswaar is dit een goed teken maar tot een prijsstijging heeft dit nog niet geleid. Slachterijen die blanke kalveren slachten proberen de rondeduur naar beneden te krijgen die op dit moment nog 29 tot 30 weken is. Drie tot vier weken hier vanaf halen zou mooi zijn om redelijk schoon het nieuwe jaar in te gaan. Hopelijk leiden de toegenomen volumes komende week toch nog tot een kleine stijging van de notering.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer