Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Zowel weipoeder (+4 euro) als melkpoeder (+5 euro) zijn in prijs toegenomen. Voertarwe daarentegen is met 4 euro per ton gedaald.

Nuka's

Vanwege de blauwtongperikelen is ook de handel in jonge kalveren ontwricht. Export is niet mogelijk. Samen met het ruime aanbod betekent dit lagere prijzen. Over de hele linie zijn de jonge kalveren deze week 10 euro per stuk goedkoper geworden.

Rosévleeskalveren

De rosékalveren blijven - voor levering komende week - gelijk in prijs. Het aanbod koeien is weliswaar nog groot, waardoor de vraag naar met name oud rosé niet groot is. Van de andere kant is er duidelijk zicht op een afname van het aanbod koeien zodat een prijsconcessie voor de meeste marktpartijen niet aan de orde is. Jong rosé blijft op 4,90 euro per kg en oud rosé op 4,85 euro per kg.

Starters zijn wel goedkoper geworden. Vanwege blauwtong is er geen export wat druk op de prijzen geeft. Van de andere kant is het aanbod klein, bij een zeer goede binnenlandse vraag. De combinatie van deze factoren maakt dat de starters gemiddeld 5 euro per stuk goedkoper zijn geworden. Prijzen liggen tussen de 405 en 410 euro per stuk. Vanuit overheidswege wordt er hard gewerkt om de blauwtongbesmettingen in beeld te krijgen. Vanaf daar kan er gewerkt worden aan de juiste protocollen voor export.

Vleeskalf zwartbont

De afzet van blank kalfsvlees houdt niet over. Waar normaal gesproken de prijzen vanaf half augustus een stijgende lijn inzetten, is het prijsbeleid nu gericht op consolidatie van het huidige niveau. Het dure kalfsvlees van het laatste jaar bevordert de afzet niet. Samen met de algehele inflatie waar consumenten mee te maken hebben, lijkt de 5,67 euro per kg voorlopig het maximaal haalbare.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer