Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Melkpoeder maakt een pas op de plaats terwijl weipoeder een sprongetje omhoog maakt naar 66 euro per 100 kg. Ook voertarwe stijgt in prijs tot 209 euro.

Nuka's

De jonge kalveren zijn 5 tot 10 euro per stuk goedkoper geworden.

Rosévleeskalveren

Voor de rosésector blijft het kommer en kwel. Slachterijen hebben de kalveren liever niet dan wel omdat er gewoonweg geen afzet is. Het duurt meerdere weken voordat stallen leeg zijn. Ook is de markt wispelturig: vleesbestellingen worden compleet afgezet, en later in een kleinere hoeveelheid alsnog doorgevoerd. Voor iedereen - van houder tot verkoper van het vlees - is het behelpen. Een periodieke opslagregeling zou een goede uitkomst zijn om de logistieke processen van melkveehouder tot aan vleesopslag door te kunnen laten gaan. Kalveren die in week 15 (6-10 april) geleverd zijn, ontvangen deze week 2,75 euro per kg inclusief BTW.

Vleeskalf zwartbont

Het aantal slachtingen in het blanke segment loopt aardig door. Er vindt afzet plaats naar supermarkten en er wordt vlees ingevroren. Van de andere kant worden er ook koppels doorgeschoven. De prijs (deze week geleverd) neemt af met gemiddeld 10 cent per kg tot 4,10 euro. Het is weliswaar een prijs die 70 cent onder die van april 2019 ligt, maar ook een prijs met een redelijk perspectief nu de jonge kalveren flink goedkoper zijn geworden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer