Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Op de grondstoffenmarkt is deze week niet veel veranderd. Voertarwe is 1 euro per ton goedkoper geworden, melkpoeder is in prijs gelijk gebleven en weipoeder is 1 euro per 100 kg gestegen.

Nuka's

De jonge kalveren noteren deze week nog gelijk, maar er zit een duidelijke ondertoon in de markt dat de prijzen naar beneden gaan.

Rosévleeskalveren

De prijs voor de jonge rosés staat wat onder druk. Er worden op dit moment veel blanke kalveren geslacht waardoor de vraag bij grote slachterijen naar rosés wat minder is. Jonge rosés brengen komende week 5 cent per kg minder op (3,72 - 3,78 euro per kg incl. BTW). Oude rosés noteren gelijk met en prijs van 3,40 euro per kg (incl BTW).

Vleeskalf zwartbont

De notering voor kalfsvlees heeft zijn top bereikt. Gekeken naar de onderdelen van het kalf dan is het voorvlees de afgelopen maanden de aanjager geweest van de prijsstijgingen. Het laatste decennia wordt dit deel van het kalf ook goed verkocht aan Balkan-landen wat de vraag extra groot maakt waardoor het prijsniveau van het voorvlees goed is. Met een prijs van 4,50 euro per kg ligt er op dit moment een stevige bodem onder het huidige prijsniveau. Het luxere achtervlees zit momenteel op 6,50 euro per kg. Dit onderdeel moet in deze maand nog wat toenemen om de prijs te ondersteunen. Een hogere opbrengst van het achtervlees is ook nodig om de daling van de lever te compenseren. Vanaf half november schiet dit onderdeel van het kalf zoals gebruikelijk in een dalende lijn tot aan half januari. Van de 9 euro die de lever op zijn top opbracht is dan nog zo’n 5 euro over, een gemis van 10 cent per kg kalfsvlees. Samen met het kalfsvel (dat 20 cent per kg karkas minder opbrengt dan een jaar geleden) is dat 30 cent die gecompenseerd moet worden door de andere onderdelen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer