Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De notering van melkpoeder blijft maar omhoog gaan. In een jaar tijd is de prijs gestegen van 130 euro per 100 kg naar 240 euro. Weipoeder doet het (gelukkig) iets rustiger aan en blijft deze week gelijk op 68 euro per kg. Ook voertarwe is deze week in prijs gelijk gebleven (189 euro per ton).

Nuka's

De jonge kalveren zijn na de prijsstijging van vorige week (ongeveer 10 euro) deze week weer gestegen, nu gemiddeld met 2 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

De rosékalveren stijgen ook door. Waar de grote integraties zich de afgelopen maanden geconcentreerd hebben op de afzet van een groot aanbod blank kalfsvlees - en de prijs van jong rosé daardoor niet mee kon liften op de prijsstijgingen bij blank - zijn er nu te korten bij de integraties en zijn ze leidend in het zetten van de prijs. Voor levering komende week (47) liggen de prijzen voor jong rosé op 3,75 tot 3,80 euro per kg (incl. BTW) en zal de notering in november verder stijgen richting de 4 euro.

Oude rosé blijft voor levering in week 47 op hetzelfde niveau van 3,35 euro per kg (incl. BTW).

Vleeskalf zwartbont

Een goede vraag naar kalfsvlees en een aanbod dat niet te groot is, laat de prijs van het kalfsvlees verder stijgen. Frankrijk is op dit moment een goede vragende partij vanwege een laag aanbod van kalveren in dat land en ook de afzet naar Duitsland en Italië loopt volgens verwachting. Er is de komende maand nog meer ruimte voor prijsverhogingen. Vorig jaar trok de notering tot december door naar 4,85 euro per kg (incl. BTW), een niveau dat we nu al overschreden hebben. De huidige prijzen zijn echter nodig om de rondes met zwarte cijfers af te kunnen sluiten.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer