Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Zowel de voertarwe als de zuivelpoeders zijn deze week duurder geworden. Voertarwe klimt met 3 euro per ton naar 282 euro (ex BTW). Weipoeder stijgt ook met 3 euro (per 100 kg) naar een niveau van 122 euro en melkpoeder stijgt met 2 euro naar 338 euro.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week in prijs gelijk gebleven maar het aanbod is zeer goed. Een prijsverlaging ligt daarom in het verschiet.

Rosévleeskalveren

Doordat er veel blanke kalveren zijn geslacht vóór Kerstmis (en de rondeduur kort is) is het aanbod van deze categorie niet groot. Dit betekent dat de vraag van slachterijen verschuift naar jong rosé. Prijzen die komende week betaald worden stijgen met gemiddeld 3 cent en liggen nu bij alle slachterijen tussen de 4,25 en 4,30 euro per kg.
Oud rosé is weinig beschikbaar waardoor de prijs hiervan ook stijgt naar een niveau van 4,08 tot 4,15 euro per kg. Door krapte in het aanbod zou de inkoopprijs voor deze categorie nog verder opgedreven kunnen worden, maar aan de afzetkant kant is die extra prijs moeilijk waar te maken. De Kalverhouder noteert voor komende week daarom een prijs van 4,12 euro per kg.
De prijs van starters blijft deze week op 335 euro per stuk, maar het aanbod lijkt toe te nemen.

Vleeskalf zwartbont

De prijs voor blank kalfsvlees blijft stabiel op een niveau van 5,60 tot 5,70 euro per kg. Omdat de oudste koppels jong zijn (24 tot 26 weken) kan het huidige prijsniveau ook komende week gehandhaafd worden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer