Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Zowel de notering van weipoeder als melkpoeder is met 4 euro per 100 kg gedaald. Ook voertarwe is deze week 5 euro per ton goedkoper geworden.

Nuka's

De Nederlandse kalveren zijn over de hele linie 10 euro per stuk goedkoper geworden. Ook volgende week wordt er rekening gehouden met nog eens een daling van 10 euro.

Rosévleeskalveren

Bij de rosékalveren is er weinig veranderd. Kalveren worden komende week ingekocht voor 5 euro per kg. Deze prijs geldt voor zowel jong als oud rosé. Hier en daar wordt er nog wat meer betaald, maar 5 euro lijkt gemeengoed te worden. Starters stijgen naar een niveau van 400 tot 405 euro per stuk. Dat ze verder in prijs gaan toenemen, lijkt een kwestie van tijd. Er zijn weinig starters beschikbaar en als je alleen al kijkt naar de ontwikkeling van de nuka-prijs van de afgelopen maanden, zou de starterprijs deze zomer met nog eens 20 euro kunnen toenemen. Het is de vraag of rosékalverhouders die prijs willen betalen.

Vleeskalf zwartbont

Het blank kalfsvlees zakt naar 5,78 euro per kg. De vraag neemt duidelijk af nu ook in Frankrijk de schoolvakanties zijn begonnen. Veel scholen serveren in het middaguur een warme maaltijd waar kalfsvlees onderdeel vanuit maakt. Ook bedrijfskantines sluiten of schroeven het aanbod terug nu de vakanties voor de boeg staan. Vorig jaar ging het kalfsvlees met 5,70 euro de zomer in. De sector hoopt dat het prijsniveau dit jaar hoger blijft. Volgende week zal dat duidelijk worden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer