Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Waar voertarwe deze week 4 euro per ton goedkoper is geworden, zijn de zuivelpoeders in prijs gestegen: weipoeder +3 euro en melkpoeder +2 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren zijn 5 tot 10 euro per stuk goedkoper geworden.

Rosévleeskalveren

Blauwtong zorgde ook voor de nodige onrust bij de vrije rosékalverhouders. Pas nadat slachterijen voor komende week gelijke prijzen afgaven, keerde de rust weer terug. Jong rosé blijft op 4,90 en oud rosé op 4,85 euro per kg. Oud rosé heeft net als afgelopen weken veel last van het aanbod koeien. Niet alleen uit Nederland maar ook uit België en Duitsland. De Nederlandse prijs van rundvlees is hoger dan in de landen om ons heen wat extra aanbod teweeg brengt. Pas in de tweede helft van september zal het aanbod koeien afnemen is de verwachting.
Starters blijven gelijk op 410 tot 415 euro per stuk. Wel gaan vanaf nu starters op de markt komen die met een lagere nuka-prijs zijn ingekocht. Dit zou tot een kleine prijsverlaging kunnen leiden.

Vleeskalf zwartbont

De prijsstijging van vorige week heeft deze week geen gevolg gekregen. Het warme weer in Zuid-Europa nodigt nog niet uit tot een hogere vleesconsumptie waardoor de vraag achterblijft. Daarnaast dreigde de uitbraak van blauwtong roet in het eten te gooien. Want hoewel Nederlandse vleeskalveren hoofdzakelijk in Nederland geslacht worden, gaan er wekelijks ook enkele vrachten naar slachterijen net over de grens met België. België is sinds juni vrij van blauwtong. De uitbraak in Nederland zorgde voor onrust omdat koppels niet de grens over mochten. Aan het einde van de week zijn echter weer dieren met de juiste papieren, hygiëneprotocollen en restricties de grens over gegaan.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer