Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is met 2 euro per ton gedaald, terwijl de zuivelpoeders met 5 euro per 100 kg zijn gestegen.

Nuka's

De categorie 50+ is deze week iets goedkoper geworden en kosten gemiddeld 115 euro per stuk (inclusief BTW) vanaf 50 kg. De categorie 43-47 kg is deze week in prijs gelijk gebleven.

Rosévleeskalveren

Het aanbod jonge rosés is duidelijk minder terwijl er zowel vanuit kalverslachterijen als runderslachterijen vraag is naar rosékalveren. Dit betekent dat de prijs met 10 cent per kg omhoog gaat. Kalverslachterijen die ook blanke kalveren slachten, trekken minder hard aan de jonge rosés vanwege de oplopende rondeduur in de blanke sector en het aanstaande Pasen om extra volume blank kalfsvlees af te zetten. Prijzen voor jonge rosés liggen tussen 3,45 en 3,50 euro per kg. Oud rosé blijft op een niveau rondom de 3,50 euro per kg. Starters blijven in prijs gelijk: 240 af stal.

Vleeskalf zwartbont

De blanke kalveren blijven op hetzelfde niveau maar de rondeduur loopt op naar 28 weken en hoger. Het vooruit schuiven van koppels is bijna voorbij waardoor het wekelijkse slachtvolume omhoog moet. Gelukkig ligt Pasen in het verschiet wat elk jaar een impuls geeft aan de verkopen waardoor de prijs op het huidige niveau kan blijven.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer