Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is deze week gelijk gebleven op 63 euro per 100 kg. Graan (+3 euro per ton) en melkpoeder (+3 euro per 100 kg) zijn deze week gestegen in prijs.

Nuka's

De jonge  kalveren zijn over de hele linie weer 5 euro per stuk duurder geworden. De categorie 50+ kg kruipt naar de 200 euro per stuk. De lichtere kalveren (43-47 kg) kosten ruim 160 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

Door het doorschuiven van jonge rosés een maand geleden, is het aanbod oude rosés groot. In combinatie met een ruim aanbod koeien, is de vraag naar oud rosé niet passend bij het aanbod. Zeker de slachterijen die zowel rosés als koeien slachten, schuiven de rosés door ten gunste van de koeien. Prijsverschillen voor oud rosé tussen slachterijen zijn groot en lopen komende week uiteen van 4,75 tot 4,90 euro per kg. De gebroken weken (Hemelvaart en Pinksteren) waarbij slachterijen niet op volle capaciteit draaien, maken het komende weken extra lastig om het grote aanbod oud rosés weg te werken.

Bij de jonge rosés is vraag en aanbod redelijk in balans. Jong rosé heeft als voordeel dat een gedeelte van de vleesonderdelen geschoven kunnen worden naar het afzetkanaal van het blanke segment. Voor komende week blijft de uitbetaalprijs staan op 4,85 euro per kg. Starters stijgen iets door naar een gemiddelde prijs van 335 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Een stabiele prijs voor de blanke kalveren was deze week net niet haalbaar. De afzet verloopt moeizaam: de vraag is niet groot en vleesonderdelen (organen) zijn vanaf het voorjaar minder gewild, wat zijn weerslag heeft op de totale uitbetaalprijs van het kalf. De notering daalt naar 5,80 euro per kg. 

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer