Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe ging verder in prijs onderuit en zit nu op 200 euro per ton. Weipoeder werd ook goedkoper (-1 euro per 100 kg). Melkpoeder steeg fors in prijs, namelijk met 6 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week duurder geworden. In Purmerend werden de kalveren weliswaar aan gelijke prijzen verkocht. Maar in Leeuwarden kosten de jonge kalveren 10 euro per stuk meer.

Rosévleeskalveren

De rosékalveren dalen komende week licht in prijs. Jong rosé zit op een niveau van 3,70 tot 3,75 euro incl. BTW (3,40 - 3,44 exclusief BTW). Een enkel koppel zit hier boven. Oud rosé zit op prijzen tussen de 3,60 en 3,65 euro incl. BTW (3,30 - 3,35 excl. BTW). De prijzen lijken zich op dit niveau te stabiliseren.
Deze week werd ook bekend dat DCA International stopt met de verkoop van rosékalfsvlees. Het bedrijf kocht elke week enkele honderden kalveren in bij Vitelco. Het gemis van een grote afnemer heeft verder geen gevolgen voor kalverhouders, meldt Vitelco.

Vleeskalf zwartbont

De prijzen van het kalfsvlees bleven deze week gelijk. Februari is achter de rug en het vizier kan op Pasen. Het enige nadeel is dat Pasen dit jaar laat valt (21 april) en dat het dus nog even duurt voordat positieve impulsen de markt beïnvloeden. Het lage prijspeil in Nederland is voor de andere Europese kalfsvleeslanden aanleiding om ook hun prijzen naar beneden bij te stellen. De verwachting is dat de prijs van het kalfsvlees in Europa zich voorlopig stabiliseert op dit niveau.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer