Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is 1 euro per ton goedkoper geworden. Weipoeder is gelijk gebleven en melkpoeder trekt door naar een prijs van 203 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren zijn duidelijk in prijs gestegen. Dit komt omdat het aanbod niet groot is. Kalveren met een gewicht van 43-47 kg kosten vanaf 55 euro per stuk. De zwaardere kalveren van 50 kg kosten minimaal 90 euro per stuk. Dit betekent dat zware koppels weer meer dan 100 euro per stuk kosten.

Rosévleeskalveren

Bij de rosés is er niet veel veranderd. Oude rosés zitten op prijzen van 2,50 euro per kg. Jong rosé schommelt tussen de 2,50 en 2,60 euro per kg. De vraag naar rosékalfsvlees is zeker gestegen maar onvoldoende om een positieve draai te geven aan de prijs.

Vleeskalf zwartbont

De markt van kalfsvlees blijft moeizaam. De week voor Pinksteren was er een kleine opleving in de verkopen maar daarna is het weer ingezakt. Zolang de horeca in Europa niet volledig open is, blijft het behelpen met de prijs. Ook wanneer de Poolse Eurocommissaris van landbouw kalfsvlees zou toevoegen aan de opslagregeling is er weinig hoop dat dit de prijs zal ondersteunen. Aan de vraagkant verandert er immers niets. Wel kan er vanaf dat moment beter doorgeslacht worden wat voor kalverbedrijven positief zal uitpakken. Het is echter de vraag hoeveel de slachtcapaciteit stijgt bij een eventuele openstelling van de opslagregeling. Slachterijen willen zo min mogelijk wisseling in personeel en werken daarom met vaste groepen. Opschalen van de slachtcapaciteit is daardoor moeilijker.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer