Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder blijft stabiel op 91 euro per 100 kg, melkpoeder stijgt met 2 euro naar 240 euro per kg. Voertarwe daalt verder onder andere omdat er met de nieuwe oogst een ruime graanbalans wordt verwacht.

Nuka's

Jonge kalveren dalen in prijs. Gemiddeld zijn ze deze week 5 euro per stuk goedkoper geworden. Ook voor volgende week worden er lagere prijzen verwacht.

Rosévleeskalveren

Op de markt voor rosékalveren verandert niet veel. Voor oud rosé worden prijzen betaald van 3,55 tot 3,60. Omdat het aanbod niet groot is neigt de prijs te stijgen. Jong rosé kan de stap naar de 3,80 nog net niet maken. Prijzen liggen tussen 3,70 en 3,75 euro per kg. Starters trekken wel verder door. De dure nuka-prijs ijlt nog na waardoor deze dieren 7 euro per stuk duurder worden verkocht.

Vleeskalf zwartbont

De prijs van het blank kalfsvlees is deze week gestegen naar een niveau van 4,45 tot 4,50 euro per kg. Omdat het aanbod slachtrijpe koppels afneemt, kan er een prijsverhoging afgedwongen worden aan de afzetkant. De verwachting is ook dat ESA maandag 9 augustus het slachtproces weer kan hervatten. Hiermee heeft de kortstondige sluiting geen noemenswaardige uitwerking op de markt.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer