Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe zit duidelijk in een glijbaan naar beneden met een notering die deze week 20 euro per ton is gezakt. De notering van melkpoeder is deze week 10 euro lager, terwijl die van weipoeder gelijk is gebleven.

Nuka's

De jonge kalveren zijn in prijs gelijk gebleven.

Rosévleeskalveren

Prijzen voor rosés zijn stabiel. Voor levering komende week zit jong rosé op een niveau van 5,00 tot 5,07 euro per kg. Oud rosé wordt verkocht voor prijzen rondom de 4,90 euro per kg. Wat betreft de starters lijken er twee stromen te ontstaan. Aan de ene kant de op leeftijd uitgesorteerde starters met een hoog gewicht die negen á tien weken oud. Aan de andere kant starters waarbij de combinatie gewicht/leeftijd iets minder van belang is. De eerst genoemde categorie is vooral voor de bedrijven met jong rosé geschikt die vóór de acht maanden slachtrijp moeten zijn. De tweede categorie past goed bij oud rosé waarbij de slachtleeftijd minder van belang is. Wat betreft prijsniveau zitten deze stromen op plus 10 tot min 10 euro per stuk op de huidige notering.

Vleeskalf zwartbont

De blanke kalveren zijn deze week gelijk gebleven met een prijs van 5,70 euro per kg. Vanwege het lage aanbod ligt er een stevige basis onder de prijs.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  13° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
 • Dinsdag
  10° / 3°
  30 %
Meer weer