Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De voergrondstoffen zijn over de hele linie duurder geworden. Voertarwe stijgt met 5 euro per ton. Weipoeder met 2 euro per ton en melkpoeder met 1 euro per ton.

Nuka's

De notering van jonge kalveren is deze week stabiel gebleven. De categorie 50+ kg kost ongeveer 100 euro per stuk en de categorie 43-47 kg 65 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

De jonge rosés maken een mooie prijssprong. Er zijn kalverhouders die hun dieren langer laten staan om ze af te leveren als oud rosé. Door deze verschuiving kunnen ze in dit kwartaal meedoen met de TVL-regeling. Dit is één van de redenen waarom er op dit moment weinig aanbod is van jonge rosés. Prijzen stijgen komende week met 15 cent naar een niveau van 3,15 tot 3,20 euro per kg. Dit is een niveau dat 50 cent onder dat van vorig jaar ligt.

Oud rosé stijgt met 10 cent tot een niveau van 2,90 euro per kg. Ook deze notering ligt 50 cent per kg onder die van vorig jaar. Rosékalverhouders zijn verder voorzichtig met het opzetten van kalveren. Starters dalen daardoor met een paar euro naar 240 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De vraag richting Kerstmis trekt aan en er wordt volop geslacht. De gemiddelde uitbetaalprijs is gestegen met 3 cent. Met prijzen van 4,35 tot 4,40 euro per kg ligt de notering 60 cent onder die van vorig jaar.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer