Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders zijn in prijs gelijk gebleven. Voertarwe maakt echter een spurt naar boven van 5 euro per ton tot het niveau van 206 euro.

Nuka's

De markt voor jonge kalveren is stabiel. Dat is niet vreemd voor de tijd van het jaar. Normaal gesproken gaan die nuka's na de zomerpiek in juni in een glijvlucht naar beneden. Die glijvlucht duurt tot en met september. In oktober breekt dan een maand aan van consolidatie waarna de prijs in november weer oploopt. Dit jaar is de prijspiek in juni achterwege gebleven vanwege corona. De huidige prijs is wel 25 tot 30 euro per stuk hoger dan vorig jaar.

Rosévleeskalveren

Bij de afzet van rosékalfsvlees is het behelpen. Overheidsmaatregelen zowel in Nederland als andere Europese landen hebben hun invloed op de horeca; het segment waar het rosékalfsvlees sterk van afhankelijk is. Kopers die minder rosékalfsvlees nodig hebben, heeft voor kalverhouders het gevolg dat er geen ruimte zit in de prijs. Komende week blijven de noteringen daarom gelijk: 2,95 tot 3,00 euro voor de jonge rosés en 2,70 euro voor de oude rosés. Ook de prijs voor de starters is niet gewijzigd.

Vleeskalf zwartbont

Het oplaaiend coronavirus zorgt voor onrust en terughoudendheid op de afzetmarkt. Afnemers bestellen minder grote hoeveelheden. Daardoor gaan ook de blanke kalveren moeizaam weg. Nog een paar weken doorbijten en dan belanden we aan een gat wat betreft aanbod. Vanaf dat moment zal de afzet makkelijker verlopen en kunnen slachterijen gedoseerd de voorraad uit de vrieshuizen uitleveren. Ondanks de moeilijke markt is de prijs van blank kalfsvlees wel gestegen. Dit komt door sterk oplopende prijzen in het buitenland, met name Frankrijk. De notering stijft met 5 cent tot 4,35 euro per kg.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer