Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is deze week 10 euro per ton duurder geworden. Ook weipoeder plust en wel met 1 euro per 100 kg. Melkpoeder daalt echter met 7 euro per 100 kg. De verwachting is dat de poederprijzen niet veel verder dalen. Er wordt wereldwijd relatief weinig melk geproduceerd waardoor de uitbetaalprijs aan melkveehouders hoog blijft. Dit legt een bodem in de markt. Richting de winter zouden de poederprijzen verder kunnen stijgen als zich een gascrisis voordoet.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week 5 euro per stuk goedkoper geworden. De categorie 50+ zit op een prijs vanaf 180 euro per stuk inclusief BTW. De categorie 43-47 kg zit op 145 euro per stuk inclusief BTW.

Rosévleeskalveren

Waar de blanke kalveren stijgen, verandert er bij de rosékalveren nog niet veel. Oud rosé blijft op 4,90 euro per kg. Jong rosé stijgt een fractie en wel met 2 cent per kg. Het zeer lage aanbod aan slachtrijpe koppels is hier debet aan. Zorgpunt bij zowel blank als rosé is de beperkte uitbeencapaciteit bij slachterijen en verwerkers. Door de zomervakantie is er amper voldoende personeel te krijgen.
Starters zijn deze week een fractie duurder geworden. Courante koppels van tien weken oud worden verkocht tussen prijzen van 385 tot maximaal 395 euro per stuk. Oudere koppels gaan tegen lagere prijzen weg.

Vleeskalf zwartbont

Een toenemende vraag - nu de vakantieperiode op zijn eind loopt - en een relatief laag aanbod zijn goed voor een prijsstijging van het blank kalfsvlees. De uitbetaalprijzen zijn met 5 cent per kg omhoog gegaan. Voor komende week lijkt er nogmaals een verhoging in te zitten.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer