Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders duiken naar beneden: weipoeder -2 en melkpoeder -4 euro per 100 kg. Voertarwe daarentegen stijgt met 2 euro naar 176 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn weer duurder geworden. Deze week met 5 euro. De categorie 50+ kg is te koop voor prijzen vanaf 173 euro per stuk. De categorie 43-47 kg voor prijzen vanaf 138 euro per stuk. Zoals elk jaar neemt de prijs van de kalveren toe vanaf maart tot en met juni. Kalveren die in juni worden opgezet, zijn met Kerstmis slachtrijp en worden dan vaak tegen goede prijzen verkocht. Vandaar de oplopende prijs. Toch is het de vraag of de hoge prijs in juni reëel is. Zeker in het rosésegment realiseren deze kalveren een laag of zelfs negatief rendement.

Rosévleeskalveren

De markt van de oude rosés is onrustig. Slachterijen met vaste leveranciers betalen komende week prijzen tussen de 4,82 en 4,87 euro per kg. Collega's die puur afhankelijk zijn van de vrije markt, moeten hun portemonnee trekken. Reden: een krap aanbod. Prijzen lopen op richting de 4,95 euro per kg. Onder de 4,90 euro is er voor hen niets te koop. Het krappe aanbod zal nog even aanhouden. Na Pasen zullen meer slachterijen prijzen betalen richting de 4,90. De Kalverhouder noteert voor komende week 4,87 euro per kg.

De jonge rosés gaan niet mee in deze stijging. Prijzen van deze categorie liggen tussen de 4,80 en 4,85 euro per kg. Het feit dat jonge rosés maximaal acht maanden mogen worden, ontneemt kalverhouders de mogelijkheid om koppels een week te laten staan voor een hogere prijs. Ze zijn meer afhankelijk van hun slachterij dan hun collega's met oude rosés.

Starters blijven gelijk op een niveau van 315 tot 320 euro per kg. 

Vleeskalf zwartbont

De blanke kalveren zijn deze week stabiel gebleven op 6 euro. Met nog één week te gaan vóór Pasen kunnen slachterijen nu al aangeven dat de verkopen goed verlopen zijn. Het is nu de kunst om het prijsniveau door te trekken naar Pinksteren.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer