Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Na de stijging van vorige week is de voertarwe deze week gedaald met 2 euro per ton. Weipoeder blijft gelijk. Melkpoeder +1 euro per 100 kg.


Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week gelijk gebleven in prijs.

Rosévleeskalveren

Bij de rosés blijft het kommer en kwel. Jonge rosés kunnen de prijzen boven de 3 euro niet waarmaken en zakken met ongeveer 5 cent. Prijzen fluctueren komende week tussen de 2,95 en 3,00 per kg. Het verschil met blanke kalfsvlees loopt daarmee op tot 1,30 euro en zal komende week nog groter worden.
Directe aanleiding voor de lagere prijzen is de onzekerheid in de markt vanwege de toename van coronabesmettingen. Horecagelegenheden in Europa moeten dicht (o.a. Marseille), ontvangen minder bezoekers en sluiten eerder. Rosékalfsvlees is sterk afhankelijk van de horeca. De onzekerheid leidt er toe dat groothandels minder voorraad aanleggen. Deze week was dat al duidelijk merkbaar bij slachterijen in de vorm van een teruglopende vraag.
Hetzelfde geldt voor oud rosé: een groot aanbod staat een prijsverbetering in de weg. Slachterijen hebben op dit moment een duidelijke bodem in de markt gelegd van 2,70 euro per kg. Maar het betekent ook dat niet alle dieren die aangeboden worden voor dit geld weg kunnen waardoor het langer duurt voor stallen leegkomen. Export van levend vee zou een oplossing zijn. Exportprijzen zitten echter op 2,50 euro per kg. Voor kalverhouders is dit niet aantrekkelijk.

Vleeskalf zwartbont

Het aanbod blanke kalveren gaat de komende weken afnemen. Vanaf begin april zijn er duidelijk minder dieren opgezet. De prijs kan daarom omhoog. Deze week met ongeveer 7 cent, volgende week met minimaal hetzelfde, is de verwachting.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer