Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders zitten duidelijk in de lift: weipoeder +5 en melkpoeder +6 euro per 100 kg. Voertarwe is 2 euro per ton goedkoper geworden. 

Nuka's

De jonge kalveren zijn over de hele linie 10 euro per stuk goedkoper geworden. Het aanbod neemt duidelijk toe en ook kunnen Duitse en Deense kalveren niet naar Polen vanwege blauwtong. Dat betekent dat er meer kalveren voor de Nederlandse kalversector beschikbaar komen.
 

Rosévleeskalveren

De vraag naar rosékalfsvlees neemt toe. Dit is het duidelijkst te zien in de markt van oud rosé. Het aanbod rund in Europa is laag waardoor de vraag naar oud rosé sterk toeneemt. Onder de 5,00 per kg wordt er komende week nagenoeg niets meer ingekocht. Slachterijen maken al afspraken voor leveringen in september tegen prijzen van 5,10 euro per kg. De prijsstijging van oud rosé wordt ook aan de afzetkant waargemaakt, echter dan moet het aanbod niet sterk toenemen. De hogere prijzen kunnen alleen betaald worden als de markt niet wordt overvoerd.
Jong rosé profiteert mee van de hogere prijs van de oudjes. Komende week wordt er door slachterijen ingekocht voor prijzen tussen de 4,90 en 4,95 euro per kg. De laatste weken was het aanbod jong rosé groot, maar nu dat afneemt, biedt dat direct mogelijkheden voor een prijsstijging. Starters zijn deze week goedkoper geworden. De hoge prijzen van 430 worden niet meer betaald. Gemiddeld brengen starters af stal 420 euro per stuk op.

Vleeskalf zwartbont

Het blank kalfsvlees laat nog geen verhoging zien, ondanks dat er in zowel Italië als Frankrijk meer betaald wordt voor de dieren. Verkopers halen het warme weer aan als grootste bottleneck van de afzet in Zuid-Europa. Het remt de vleesconsumptie. In heel Noord-Italië - een belangrijk afzetgebied voor kalfsvlees - ligt de middagtemperatuur tussen de 30 en 33 graden. Ook in Frankrijk schommelt de temperatuur van 28 graden in het noorden tot 38 graden in het zuidelijke Perpignan. De extra vraag naar kalfsvlees, vanwege het naderende einde van de zomervakanties, hebben deze landen deze week zelf kunnen opvullen. Het is echter een kwestie van tijd voordat de toenemende vraag ook in Nederland voor een prijsverhoging zorgt.
 

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer