Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders zijn 5 euro per 100 kg goedkoper geworden. Weipoeder zit op 75 euro en melkpoeder op 246 euro. Voertarwe is 8 euro per ton in prijs gedaald naar een niveau van 286 euro.

Nuka's

De jonge kalveren zijn wel duurder geworden. Een teruglopend aanbod in Nederland in combinatie met een traag op gang komende handel in Duitsland zorgen er voor dat de jonge kalveren deze week 10 euro per stuk duurder zijn geworden. Handelaren hadden deze week meer Duitse kalveren verwacht. Vanaf 1 januari 2023 moeten ze vier weken oud zijn. Omdat de handel rondom Kerstmis rustig is, was de verwachting dat er vanaf week 3 weer voldoende aanbod zou zijn. Maar dit is niet het geval. Er gaan geluiden dat sommige melkveehouders dit moment aangrijpen voor een tweede tak en de eigen kalveren zelf gaan afmesten. De komende weken zal blijken hoe het aanbod van Duitse kalveren zich herstelt.

Rosévleeskalveren

Bij de rosés zijn de marktomstandigheden hetzelfde. Weinig aanbod houdt de prijs er op. Bij jong rosé loopt de afzet goed en kan een deel van het vlees mee in het blanke segment. Er worden ook geen koppels doorgeschoven naar oud en dat signaal alleen al laat zien dat de verkoop van jong rosé goed verloopt. De prijs voor levering in week 4 blijft 5,20 euro per kg.
Bij oud rosé is de echte prijspiek van 5,10 euro weg. Er zijn de voorbije weken koppels ingekocht voor dit geld, maar aan de afzetkant kan het moeilijk waargemaakt worden. Voor levering komende week zitten de prijzen op 5,00 tot 5,05 euro per kg. Starters blijven stabiel op 360 tot 365 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De vraag vanuit Italië en Frankrijk naar blank kalfsvlees is goed. In deze landen is er weinig aanbod van slachtrijpe koppels en zijn de slachtgewichten ook relatief laag. Dat betekent dat er vraag is naar Nederlands kalfsvlees. De prijs kan hierdoor ook eenvoudig gehandhaafd worden op 6.30 euro per kg.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer