Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De prijs van voertarwe fluctueert de laatste weken. Een bijstelling naar boven van de verwachte productie dit jaar, zorgt deze week voor een daling van de notering met 4 euro. De zuivelpoeders lijken te stabiliseren: weipoeder stabiel, melkpoeder +1 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week iets duurder geworden. Integraties zien uit naar de komst van Ierse kalveren zodat het aanbod groter wordt en de prijs van Nederlandse en Duitse kalveren getemperd kan worden.

Rosévleeskalveren

Na de hectische verlopen laatste januarimaand, was het deze week een stuk rustiger bij inkopers van slachterijen. Het hoge prijsniveau wordt nog steeds waargemaakt, maar de grote prijssprong van vorige week is er volledig uit. Grootste verschil is dat de onderkant van de prijs is bijgetrokken. Komende week zitten alle slachterijen op een niveau 4,50 euro per kg. De gemiddelde uitbetaalprijs is dus hoger (+5 ct) maar het maximale niveau is niet veranderd ten opzichte van vorige week. Jong en oud zijn ook even duur. Starters zijn goedkoper geworden. Meer aanbod haalt 5 euro van de notering af. Af stal kosten starters gemiddeld 320 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De blanke kalveren blijven gelijk in prijs. Van een februaridip is dit jaar geen sprake. Het krappe aanbod rundvlees (en de hoge prijzen die in dat segment betaald worden) houden een neerwaartse druk volledig tegen. Ook het aanbod is niet groot waardoor het prijspeil gehandhaafd kan worden. Dit verandert echter in maart. Dan neemt het aantal slachtrijpe koppels toe. Wat dit met de prijs van kalfsvlees doet is nog ongewis.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer