Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De prijs van voertarwe is gestegen met 5 euro en zit nu op 291 euro per ton. Ook melkpoeder is na een half jaar van dalingen weer gestegen (+7 euro per 100 kg). Weipoeder is gelijk gebleven.

Nuka's

De jonge kalveren zijn gelijk gebleven in prijs. In week 7 zijn de eerste Ieren in Nederland gearriveerd. Hierdoor neemt het aanbod toe waardoor de stijgende lijn van de jonge kalveren tot stilstand komt.

Rosévleeskalveren

Voor oud rosé worden er zeer uiteenlopende prijzen betaald. Het gros van de oud rosés wordt komende week ingekocht voor een prijs van 5,10 per kg. Maar er zijn ook partijen die minder betalen (5,05) en partijen die meer betalen (tot 5,20). Het is moeilijk om een vinger te krijgen achter de grote verschillen. Waar bij de ene slachterij het ruime aanbod rund er voor zorgt dat de prijs niet hoger kan, is het bij de andere partij de krapte aan oud rosés waardoor de prijs stijgt. Inkopers die de hogere prijzen betalen, geven aan dat de afzetkant van het vlees de verhoging aan kan. De Kalverhouder houdt voor levering week 8 een prijs aan van 5,12 euro per kg. Starters zijn gemiddeld iets goedkoper geworden. Het merendeel van de verkochte koppels zit (af stal) tussen de 345 en 360 euro per stuk. Jong rosé voor levering week 8 blijft op 5,20 euro per kg.

Vleeskalf zwartbont

Er is voldoende vraag naar Nederlands kalfsvlees. In Italië en Frankrijk is het aanbod niet zeer groot. Samen met de relatief korte rondeduur in Nederland zit er geen druk op de afzet. De 6,30 euro per kg wordt daardoor eenvoudig gehandhaafd. Een positieve ontwikkeling is bovendien dat zuivelpoeders fors in prijs zijn gedaald waardoor de kostprijs een stuk lager ligt. Weipoeder zat in april 2022 op 145 euro per 100 kg. Nu is dat 68 euro, iets minder dan de helft.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer