Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeder zijn deze week gedaald: weipoeder -1 en melkpoeder -8 euro per 100 kg. Voertarwe is duurder geworden. De prijs nam toe met 5 euro per ton.

Nuka's

Waar de jonge kalveren normaal gesproken rondom 20 juni in prijs dalen. Is daar dit jaar geen sprake van. Er zijn weinig kalveren beschikbaar terwijl de vraag vanuit de kalverhouderij goed is. Dat betekent een blijvend stabiel - en hoog - prijsniveau.

Rosévleeskalveren

Bij de rosékalveren leek er in begin van deze week druk te komen op de prijs. Nu we aan het einde van de week zitten, geven marktpartijen aan komende week tegen dezelfde voorwaarden in te kopen. Maar de 5,15 euro per kg wordt daarbij niet meer gehaald. Bij zowel jong als oud zijn 5,08 en 5,10 de meest gehoorde inkoopprijzen. De Kalverhouder houdt derhalve de notering op 5,10 euro per kg. Het prijsverschil met blank kalfsvlees is hierdoor slechts 80 tot 85 cent per kg. Dit signaal kan de komende weken negatief uitmaken voor de prijsontwikkeling van rosé.

Starters zijn duurder geworden. Enerzijds is het aanbod niet groot, anderzijds willen verkopende partijen meer voor hun dieren hebben omdat de nuka-prijs tien weken geleden ook in een stijgende lijn zat. Koppels zijn deze week van de hand gegaan voor prijzen tussen de 390 en 395 euro per stuk. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de eerste koppels door de 400 euro heen gaan.

Vleeskalf zwartbont

De Franse en Italiaanse markt verloopt zeer stroef. De vraag naar blank kalfsvlees neemt duidelijk af en inkopende partijen maken van de gelegenheid gebruik om de prijs te drukken. Hierdoor lukt het slachterijen niet om het huidige prijsniveau te handhaven, ondanks het lage aanbod in Nederland. Eerder dan gehoopt duikt de prijs voor het eerst sinds half september vorig jaar weer onder de 6 euro. De daling deze week van 10 cent per kg is fors. Vorig jaar lag het zomerse dieptepunt op 5,70 euro per kg. Dit niveau werd half juni bereikt. Slachterijen hopen dit jaar boven dat prijspeil te blijven.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer