Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpooeders zijn deze week licht gedaald. Weipoeder met 1 euro en melkpoeder met 3 euro per 100 kg. Voertarwe is met 1 euro per ton gedaald.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week goedkoper ingekocht laten integraties weten. Veemarkten hebben echter hun noteringen gelijk gehouden. Het lijkt een kwestie van tijd voordat ook zij de noteringen naar beneden moeten bijstellen. Want gezien de slechte prijzen van kalfsvlees, willen integraties ook volgende week minder betalen voor de jonge kalveren. Dit geldt zowel voor de Nederlandse als Duitse dieren. De Kalverhouder verlaagt de notering deze week (week 46: 9-13 november) met 10 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

Bij de jonge rosés is het aanbod duidelijk minder waardoor de prijs van 2,95 tot 3,00 euro per kg komende week overeind blijft. De oude rosés dreigden voor komende week op lagere prijzen af te stevenen. Ze worden echter geholpen door een krap aanbod aan koeien waardoor slachterijen naar oude rosés vragen om de slachthaken gevuld te krijgen. Ook de prijs van de oude rosés blijft daarom komende week op hetzelfde niveau als deze week, namelijk 2,70 euro per kg. Starters zijn deze week met gemiddeld 5 euro per stuk gedaald tot een niveau van 255 tot 260 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De markt van blank kalfsvlees is in mineur. Waar enkele weken geleden gehoopt werd op hogere prijzen, wordt de Nederlandse markt deze week geconfronteerd met een prijsval van 10 tot 15 cent. Vanwege de lockdown in veel Europese landen zijn er bij slachterijen deze week simpelweg te weinig vleesbestellingen geplaatst om het niveau van vorige week te continueren. Slachterijen en integraties steken nadrukkelijker in op een langere leegstand. Dit betekent ook dat kalverhouders met een contract de pijn gaan voelen. Zeker diegene die de leegstand niet of tegen een lage vergoeding op papier hebben staan.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer