Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Melkpoeder is met 3 euro per 100 kg gestegen naar 239 euro. Weipoeder blijft gelijk op 68 euro per 100 kg. Voertarwe daalt met 10 euro per ton naar 285 euro. Er is veel aanbod van tarwe uit het Zwarte Zeegebied en ook komen de oogsten van Australië beschikbaar.

Nuka's

De Nederlandse stierkalveren zijn ook deze week 5 euro per stuk duurder geworden. Dit geldt zowel voor de categorie 43-47 kg als voor de categorie 50+. Er is veel vraag naar jonge kalveren. Voorsorterend op opkoopregelingen worden stallen vol gezet.

Rosévleeskalveren

Jonge rosés worden komende week ingekocht voor een prijs van 5,20 euro per kg. Voor de betere koppels wordt er een paar cent meer gegeven. Oud rosé blijft ook stabiel op 5,15 euro per kg. Het gros van de dieren wordt komende week ingekocht voor 5,10 tot 5,15 euro per kg. Enkele partijen betalen tot 5,20 euro per kg vanwege het lage aanbod. Starters noteren stabiel op 350 tot 355 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De markt van blank kalfsvlees is stabiel. De afzet naar Italië en Frankrijk loopt goed door en dat met een korte rondeduur in Nederland zorgt voor rust. Slachterijen kijken al vooruit gekeken naar Pasen. In de aanloop naar dit christelijke feest neemt de vraag naar kalfsvlees toe. Of dit positieve gevolgen heeft voor de prijs is nu nog niet te zeggen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer