Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Melkpoeder is verder in prijs gestegen. Weipoeder blijft gelijk terwijl de voertarwe 2 euro per ton goedkoper is geworden.

Nuka's

De Nederlandse kalveren zijn afgelopen week in prijs gelijk gebleven: voor stierkalveren in de categorie 43-47 kg worden prijzen betaald van 125 euro per stuk. De categorie 50+ kosten vanaf 165 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

Als gevolg van de moeizame verkoop van blank kalfsvlees is het beeld in de markt zeer wisselend. Slachterijen die veel blanke kalveren slachten, schuiven de kalveren met een donkere kleur door naar het rosésegment. Hierdoor komt er bij deze slachterijen al snel druk op prijs van de jonge rosés. Slachterijen die geen blanke kalveren slachten, voelen minder de noodzaak om hun prijzen naar beneden bij te stellen. De spreiding in prijzen in de markt is daardoor groot. Voor komende week ontvangen kalverhouders met jonge rosés prijzen tussen de 3,58 en 3,65 euro per kg (inclusief BTW) met uitschieters tot 3,68. Oude rosés zitten op prijzen van 3,50 tot 3,55 euro per kg (inclusief BTW).

Vleeskalf zwartbont

Afgezet tegen de vraag is er nog steeds een veel te groot aanbod van kalfsvlees. De verkoop verloopt daardoor ronduit stroef. Gevolg is dat de notering 5 cent per kg naar beneden gaat. Voor de grote slachterijen die blanke kalveren slachten heeft dit ook gevolgen voor de rosés die ze inkopen: ook die gaan in prijs naar beneden.

Ook in Frankrijk en Italië worden iets lagere prijzen betaald.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer