Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Op de graanmarkt slaat de paniek toe nu Rusland en Oekraïne met elkaar in oorlog zijn. Oekraïne wordt ook wel de graanschuur van Europa genoemd. Voertarwe is 10 euro per ton duurder geworden en een verdere prijsstijging ligt in het verschiet. Ook andere voedergrondstoffen, zoals maismeel zijn deze week in prijs gestegen. De onrust zorgt er ook voor dat de zuivelpoeders deze week 2 euro per 100 kg duurder geworden zijn.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week in prijs gelijk gebleven.

Rosévleeskalveren

Voor rosékalveren wordt nog steeds meer betaald. De prijs die we vorige week genoteerd hadden voor jonge rosés is door bijna alle partijen overschreden. Uitbetalingen lagen deze week tussen de 4,80 en 4,95 euro per kg. Voor levering komende week liggen de prijzen voor jonge rosés tussen 4,85 en 5,00 euro per kg. Oud rosé stijgt ook nog iets. Daar liggen de prijzen tussen de 4,95 en 5,00 euro per kg. Er zijn te weinig kalveren naar gelang de vraag uit de markt. Om toch kalveren aan de haak te krijgen, moeten inkopers in de buidel tasten. Slachterijen met afnemers in het kalfsvleessegment klagen dat er met deze prijzen niets meer verdiend kan worden. Slachterijen met afzet in het rundvleessegment blijven echter gewoon voor deze prijs inkopen zodat ook de andere partijen met hun prijs omhoog moeten.
De prijs van starters is stabiel.

Vleeskalf zwartbont

Een relatief laag aanbod en hoge rundvleesprijzen, maken het mogelijk dat ook de blanke kalveren een stapje omhoog kunnen. Deze week is er gemiddeld 2 tot 5 cent per kg bijgekomen. Blank kalfsvlees ligt nu op een niveau tussen 5,65 en 5,70 euro per kg.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  13° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
 • Dinsdag
  10° / 3°
  30 %
Meer weer