Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe zit nog steeds op 200 euro per ton. De zuivelpoeders zijn wel in prijs gestegen: weipoeder +2 en melkpoeder +1.

Nuka's

De jonge Nederlandse kalveren zijn deze week 5 euro pers stuk goedkoper geworden. Het aanbod neemt toe en integraties en contractgevers willen de prijspiek zo snel mogelijk laten afnemen naar normale niveaus. Duitse kalveren zijn 10 tot 15 euro in prijs gedaald. Ook voor komende week worden lagere prijzen verwacht.

Rosévleeskalveren

De markt van jong rosé is in balans. Het aanbod jong rosé is ruim voldoende de komende weken. De hoop is dat de prijs later deze maand wordt meegenomen naar boven door de blanke kalveren. 

Naar de categorie oud rosé neemt de vraag toe. Het aanbod koeien neemt af, niet alleen in Nederland, ook in onze buurlanden. Om de slachthaken vol te krijgen, richten die landen hun vizier op het Nederlandse aanbod oud rosé. Het is een kwestie van tijd voor deze categorie in prijs zal stijgen.

Starters zijn nog steeds weinig voorradig. Prijzen stijgen verder door naar gemiddeld 425 euro per stuk (spreiding tussen 420 en 430). Maar de top lijkt bereikt.
 

Vleeskalf zwartbont

De zomer duurt nog steeds voort in Europa en dat betekent stabiele prijzen. Slachterijen geven wel aan dat er ruimte gaat komen in de prijs. Komende week zal dat nog niet het geval zijn maar daarna wel. Slachterijen merken ook dat de aantallen kalveren minder worden, nu meer bedrijven meedoen met de opkoopregeling. RVO meldt dat er intussen 77 kalverhouders hun overeenkomst met een handtekening er onder hebben teruggestuurd.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer