Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De verschuivingen op de markt voor grondstoffen zijn nihil. Voertarwe is deze week 1 euro per ton goedkoper geworden en weipoeder daalt ook met 1 euro per 100 kg. Melkpoeder blijft in prijs gelijk.

Nuka's

Het aanbod Nederlandse stierkalveren lag deze week wat lager wat zich direct in de prijs vertaalt. Er kwam deze week gemiddeld 5 euro per kalf bij. Heel veel meer zal de notering niet stijgen. vanuit de kalverhouderij is er een behoorlijke weerstand tegen hogere prijzen nu ook de kwalitatief goede Ierse kalveren weer op de markt komen.

Rosévleeskalveren

Bij de rosékalveren is het beeld stabiel. Jonge rosés worden verkocht voor maximaal 3,75 euro per kg (incl. BTW) en oud rosés voor prijzen rond de 3,55 euro per kg. Het aanbod bepaalt welke richting de notering op gaat. De komende paar weken (februari) zal het nog lastig zijn, maar daarna biedt de markt weer perspectief.

Vleeskalf zwartbont

De notering van het kalfsvlees doet deze week een stapje terug. Dat is een normaal beeld voor de februarimaand, die altijd lastig is voor kalfsvlees. Het is echter de verwachting dat de prijs deze maand niet al te veel toe zal geven. Vanuit de kalfsvellen komt zelfs een licht positief nieuws. De kalfsvellen lijken hun dieptepunt bereikt te hebben. De prijs klimt zelfs een beetje. Het is nog niet veel maar afspraken die nu gemaakt worden met kopers liggen 2 à 3 euro per vel boven de prijs van eind vorig jaar. Andere organen zoals lever en tongen lopen goed. De lever zit op een keurige prijs van gemiddeld 9 euro per kg. Ook de zwezeriken lopen goed. In februari is zwezerik een lekkernij die vooral in België vaak op de menukaart staat. Ook vanuit Frankrijk is er vanaf begin februari meer vraag naar dit product.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  13° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
 • Dinsdag
  10° / 3°
  30 %
Meer weer