Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Alle grondstofprijzen voor kalvervoeders zijn deze week omhoog gegaan. Voertarwe stijgt met 2 euro per ton. Weipoeder gaat met 1 euro per 100 kg omhoog en melkpoeder met 5 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren zijn in prijs gelijk gebleven. Nederlandse kalveren worden allemaal afgenomen en de import is ongeveer gehalveerd.

Rosévleeskalveren

Voor de rosés zijn er geen veranderingen. Het prijsniveau blijft op 2,50 euro inclusief BTW voor jong en oud rosé. Ook hier komt er wat meer vraag op gang. Deze signalen zijn nodig om het huidige prijsniveau te bestendigen. Vervolgens kunnen komende maand (hopelijk) de volumes weer opgevoerd worden.
Starters zijn iets goedkoper geworden maar niet iedereen laat zijn kalveren voor dit prijsniveau gaan. Ook hier lijkt dus een niveau van 210 tot 215 euro per starter de bodemprijs.

Vleeskalf zwartbont

Het blanke kalfsvlees zit nog steeds in zwaar weer. Er is onvoldoende afzet om de stroom slachtrijpe vleeskalveren zijn weg naar supermarkten te laten vinden. Kalveren worden nog steeds massaal doorgeschoven naar de dertig weken en na slachten belandt veel van het achtervlees in de vriezer. Kortom, het is behelpen. De prijs zakt deze week naar maximaal 3,60 euro per kg inclusief BTW. Wel zijn de eerste signalen aanwezig dat er wat extra vraag ontstaat. Daarom lijkt een prijsniveau van 3,50 tot 3,60 voor de blanke kalveren de bodem.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer