Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Melkpoeder stijgt in prijs (+5) terwijl weipoeder daalt (-2). Ook de voertarwe daalt met 4 euro per ton.

Nuka's

De verliezen in de kalverhouderij hebben ook gevolgen voor d nuka-prijzen. Die blijven deze week wederom gelijk. De kalveren zijn daarmee 40 euro per stuk goedkoper dan vorig jaar. Een prijspiek van 190 euro (43-47 kg) zoals in 2018 is dan ook niet te verwachten.

Rosévleeskalveren

Het hoge aanbod blanke kalveren blijft ook de notering van de jonge rosés in de weg zitten. Slachterijen die beide soorten slachten voelen de grootste prijsdruk. Slachterijen die alleen afhankelijk zijn van rosés hebben er minder last van. Komende week ligt de prijs van de jonge rosés op een niveau van 3,45 tot 3,55 euro per kg inclusief BTW (3,21 excl. BTW). De oude rosés zitten op een niveau van 3,45 euro enclusief BTW (3,17 excl. BTW).

Vleeskalf zwartbont

Het verhaal is al weken hetzelfde: Nederland biedt veel kalfsvlees aan en deze vraag wordt maar moeizaam opgenomen door de markt. De prijzen blijven derhalve onder druk staan. Deze week werd er gemiddeld 4,30 euro per kg betaald (incl. BTW). Exclusief BTW is dat 3,95 euro. Het niveau is daarmee vergelijkbaar met vorig jaar. In de hele maand mei kon toen de prijs gelijk gehouden worden. Het is de vraag of dat nu ook lukt.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer